Valikko

IMATRAN YHTEISLUKIO

Imatran yhteislukio on vuonna 1908 perustettu yleislukio, jossa opiskelee noin 400 opiskelijaa. Imatran yhteislukiossa opiskelijat voivat toteuttaa yksilöllisesti omia ainevalintojaan. Tarjoamme hyvän opiskeluilmapiirin, jossa arvostamme toisen ihmisen kunnioitusta, myönteisyyttä, itsenäisyyttä ja luovuutta.

Imatran yhteislukiossa toimii neljäsarjaisen päivälukion lisäksi IB-linja. IB Diploma Programme (DP) on kansainvälinen yliopistoon valmentava koulutusohjelma, joka kestää kolme vuotta. Opetuskielenä on englanti. Ensimmäinen vuosi on valmentava vuosi (Pre-DP), jolloin opiskellaan suomalaisen lukion ensimmäisen vuoden kursseja. Kaksi seuraavaa vuotta ovat varsinaisia IB-opintoja (DP), jolloin opiskellaan kuutta eri oppiainetta. Etelä-Karjalan IB-lukio toimii yhteistyössä Lappeenrannan lyseon lukion kanssa.

Lukion ensimmäisen vuoden aikana on mahdollisuus hakeutua Imatran yhteislukion FIRMA-opintoihin. Opinnoissa opiskellaan matkailualaan liittyviä kursseja Saimaan ammattikorkeakoulussa ja lukion omia, kokonaisuutta tukevia kursseja. Lisäämme yhteistyötä yliopistoihin ja erityisesti Itä-Suomen yliopiston Avoimen yliopiston kautta on runsas verkkokurssitarjonta useilta eri tieteenaloilta.

Urheilevat opiskelijat voivat hakeutua Etelä-Karjalan urheiluakatemiaan. Urheiluakatemia tarjoaa kolmena aamuna ohjattua harjoitusaikaa sekä tukea opiskelun ja tavoitteellisen harjoittelun yhteensovittamiseen. Kulttuuriakatemian toiminta tanssin osalta jatkuu Tanssistudio Jamin kanssa ja laajenee musiikkiin yhteistyössä Virta-opiston kanssa.

Imatran yhteislukio ja Saimaan ammattiopisto tarjoavat mahdollisuuden suorittaa kaksoistutkinto. Pääkouluna on ammattiopisto, jossa suoritetaan ammatillinen perustutkinto. Samaan aikaan ammatillisten opintojen kanssa suoritetaan myös lukio-opintoja ja opiskelujen päätteeksi ylioppilastutkinto.

Imatran yhteislukio antaa lukio-opetusta myös aikuislinjalla, jonka opetus annetaan päiväsaikaan nuorten lukiokoulutuksen ryhmissä. Aikuislinjan kirjoilla oleva opiskelija voi olla ylioppilastutkintoon tähtäävä opiskelija tai aineopiskelija, joka opiskelee vain yksittäisiä aineita.

Itä-Suomen suomalais-venäläisen koulun lukion opiskelijat suorittavat lukio-opinnot Imatran yhteislukiossa. ISK-lukion erityistehtävänä on venäjän kielen taidon ja kulttuurin tuntemuksen lisääminen sekä yrittäjyyden valmiuksien edistäminen. Lukio-opetuksen tavoitteena on myös palvella opiskelijan myöhempiä jatko-opiskelu- ja työelämätarpeita. Itä-Suomen koulun lukio sopii opiskelupaikaksi suomalaisille peruskoulussa A-venäjää opiskelleille, venäjää äidinkielenään puhuville tai venäjää osaaville maahanmuuttajanuorille, joilla on riittävä suomen kielen taito.

Imatran yhteislukio toimii väistötiloissa, joista osa on Saimaan ammattiopiston tiloissa ja osa Linnalan kentällä moduuleissa. Vanhan koulun paikalle rakennettava uusi koulu, Suomen suurimman puukoulu, valmistuu kesällä 2020.