Valikko

IMATRAN YHTEISLUKIO

Imatran yhteislukio on vuonna 1908 perustettu perinteinen yleislukio. Tarjoamme opiskelijoille monipuolisen ja ajanmukaisen opiskeluympäristön. Tuemme koteja nuoren kasvatuksessa ohjaamalla opiskelijoita vastuulliseen tulevaisuuteen. Tarjoamme opiskelijoille kilpailukykyiset valmiudet eri alojen jatko-opintoihin ja toimintaan erilaisissa kansainvälisissä yhteyksissä.

Koulumme on monipuolinen noin 400 opiskelijan lukio, jossa opiskelijat voivat toteuttaa yksilöllisesti omia ainevalintojaan. Tarjoamme hyvän opiskeluilmapiirin, jossa arvostamme toisen ihmisen kunnioitusta, myönteisyyttä, itsenäisyyttä ja luovuutta.

Koulussa toimii 5-sarjaisen päivälukion lisäksi IB-linja. IB Diploma Programme (DP) on kansainvälinen yliopistoon valmentava koulutusohjelma, joka kestää kolme vuotta. Opetuskielenä on englanti. Ensimmäinen vuosi on valmentava vuosi (Pre-DP), jolloin opiskellaan suomalaisen lukion ensimmäisen vuoden kursseja. Kaksi seuraavaa vuotta ovat varsinaisia IB-opintoja (DP), jolloin opiskellaan kuutta eri oppiainetta. Etelä-Karjalan IB-lukio toimii yhteistyössä Lappeenrannan lyseon lukion kanssa.

Lukion ensimmäisen vuoden aikana on mahdollisuus hakeutua Imatran yhteislukion FIRMA-opintoihin. Matkailulinjalla on mahdollisuus opiskella matkailualaan liittyviä kursseja Saimaan ammattikorkeakoulussa.

Urheilevat opiskelijat voivat hakeutua Etelä-Karjalan urheiluakatemiaan. Urheiluakatemia tarjoaa kolmena aamuna harjoitusaikaa sekä tukea opiskelun ja tavoitteellisen harjoittelun yhteensovittamiseen.

Imatran yhteislukio ja Saimaan ammattiopisto tarjoavat mahdollisuuden suorittaa kaksoistutkinto. Pääkouluna on ammattiopisto, jossa suoritetaan ammatillinen perustutkinto. Samaan aikaan ammatillisten opintojen kanssa suoritetaan myös lukio-opintoja ja opiskelujen päätteeksi ylioppilastutkinto.

Imatran yhteislukio antaa lukio-opetusta myös aikuisille. Aikuislinjan opetus tapahtuu päiväsaikaan nuorten opetusryhmissä. Aikuislinjan kirjoilla oleva opiskelija voi olla ylioppilastutkintoon tähtäävä opiskelija tai aineopiskelija, joka opiskelee vain yksittäisiä aineita.

Itä-Suomen suomalais-venäläisen koulun lukion opiskelijat suorittavat lukio-opinnot Imatran yhteislukiossa. ISK-lukion erityistehtävänä on venäjän kielen taidon ja kulttuurin tuntemuksen lisääminen sekä yrittäjyyden valmiuksien edistäminen. Lukio-opetuksen tavoitteena on myös palvella opiskelijan myöhempiä jatko-opiskelu- ja työelämätarpeita. Itä-Suomen koulun lukio sopii opiskelupaikaksi suomalaisille peruskoulussa A-venäjää opiskelleille, venäjää äidinkielenään puhuville tai venäjää osaaville maahanmuuttajanuorille, joilla on riittävä suomen kielen taito.